О мени

Мој животни пут почео је у среду 3.3. 1982. у малом породилишту у Крупњу и наставио се у идиличној сеоској атмосфери. Моја породица имала је тада велико имање, краве, коње и све остало што чини једно сеоско домаћинство. У основну школу „25. мај“ сам пошао годину дана раније да бих био код строгог учитеља Радојка Дробњаковића. Већ при првом одласку у школску библиотеку понео сам пет књига и разочарао се када ми је библиотекарка рекла да могу узети само две. Школу сам завршио 1996. као ђак генерације и освајач награда са два републичка такмичења (из математике и хемије) и једног савезног (из математике).

Ови почетни успеси одредили су мој даљи пут - уписао сам Математичку гимназију у Београду, школу која је баш тада славила јубилеј 30 година од оснивања. Средњошколски дани су били мање идилични, студентски протести 1996/97. и бомбардовање 1999. пали су баш у то време. За време средње школе живео сам у Дому ученика „Јелица Миловановић“, све четири године. У таквој једној кошници деце из свих крајева, стекао сам занимљива познанства и пријатељства.

Жеља за новим сазнањима у области математике и рачунарства довела ме на Математички факултет, где сам 2000. године уписао смер за рачунарство и информатику. Овај смер сам завршио са просечном оценом 9.72 што је у тој генерацији Р смера био највећи просек.

Од мојих активност и хобија поменућу најважније:

Од 2004. сам почео да уређујем Википедију на српском језику, схвативши од почетка колика је моћна идеја слободног знања. Од тадашњих неколико стотина чланака Википедија је данас узнапредовала до великих размера. Жеља за обликовањем и ширењем знања је од почетка мој животни циљ и мото. 2005. смо угостили у Београду оснивача Википедије Џимија-Џимба Велса. Исте године је основана Викимедија Србије где сам био један од оснивача и потпредседник.

Следећи мој хоби је нумизматика, некада давно у основној школи сам се тиме бавио, а онда недавно се та жица опет јако пробудила у мени. На овој сајту очекујте доста материјала из области нумизматике, такође уколико се и сами бавите нумизматиком биће ми драго да разменимо искуства. Осим тога ако се не бавите нумизматиком, а имате неких старих новчића или папирних новчаница, јавите се такође.

Од осталих мојих хобија поменуо бих историју, генеалогију, религију (Хришћанство - православље). Што се тиче генеалогије састављам родословско стабло своје породице и у дубину и у ширину, затим за моје село Томањ и околна. У неком општем смислу занимам се систематизацијом знања и информација, па се опет враћамо на Википедију.

Волим природу и здраву животну средину и максимално подржавам екологију. Добровољни сам давалац крви (од 2008. године).

Имао сам велику срећу да сам кроз цео живот био окружен изузетним људима, почев од породице и родбине, па све до данас. Ако некада будем написао мемоаре потрудићу се да их све споменем и да им се на тај начин бар мало одужим.

Будући да је ово службена презентација ево још информација на ту тему:

Од почетка 2007. сам запослен на Математичком факултету на Катедри за рачунарство и информатику. До сада сам држао вежбе и практикуме из Програмирања 1 и Програмирања 2 на 1. години, вежбе из Преводилаца и интерпретатора на 3. години Р смера. Исте године сам уписао докторске студије рачунарства на Математичком факултету.

Издвојио бих и следеће:

  • 2005. - Излагање на семинару за рачунарство „Википедија и остали Викимедијини пројекти“, Математички факултет, децембар 2005.
  • 2006. - Ђорђе Стакић, Срђан Весић, Филип Маљковић: „Википедија, слободна енциклопедија“, новембар 2006, 14. ТЕЛФОР, Сава Центар, Београд; рад штампан и у Зборнику.
  • 2007. - Учешће у пројекту Темпус, Нови Сад, октобар 2007. тема је била e-learning
  • 2008. - Учешће у припреми изложбе „Рачунари или како је све почело“ у оквиру Ноћи музеја на Математичком факултету, 17. мај 2008.
  • 2008. - Излагање „Википедија и Интернет у настави математике и информатике“ на 12. српском математичком конгресу у Новом Саду, 28.8.-2.9. 2008, рад ће бити штампан у Зборнику.
  • 2008. - Излагања „Википедија и Интернет у настави математике и информатике“ и „Историја и развој рачунарства“ на Симпонзијуму „Дани математике“ у Сава центру, 13-14.9.2008.

Предмети


Анкета

Koliko vremena provodite na Internetu?


   резултати

Wise words

Кад се пропада најбоље се живи.


-Саво Стакић